De invloed van de maan

 

De maan is verbonden met ons onbewuste, met ons verleden en onze diepste wortels

De maan is het ondergaan in gevoelstromingen. Zij geeft het pad aan hoe we het contact met onze natuurlijke levensbron kunnen herstellen. Het is ons instinctief en intuïtief reageren, het is onze emotionele reactie en ons onbewust zijn. Maanbewuste mensen leven vanuit hun oerbron, zij kunnen achter de dingen kijken. Of zoals de Engelsen zo mooi zeggen:

beyond everything!

 

De maan heeft invloed op ons leven!

 

De maan heeft meer invloed op ons leven dan we zelf vaak weten. De maan heeft invloed op water. Zonder de maan zou eb en vloed geen eens bestaan. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water. Logisch dus dat de maancycli invloed op ons uitoefenen.

 

De totale cyclus van alle maanfasen is ongeveer vier weken. Elke fase beïnvloedt iedere keer ongeveer één week van ons leven. Deze veroorzaker van overstromingen en springvloed leidt ons binnen in onze gevoelswereld.

 

Bij volle maan voelen we ons helder en licht, ons leven is een waar sprookjesland. Vlak voor nieuwe maan hebben we allerlei onduidelijke angsten, kunnen we depressief zijn. Vroeger beleefden de mensen de wisselende manen op zielsniveau. Men voelde zich ermee verbonden. Men hield rekening met de verschillende standen en invloeden. Men spreekt nog steeds van de maanstonde van de vrouw.

 

Actuele maanfase

Klik op de link om te zien wat de huidige maanfase is

 

Volle Maan

Bij volle maan is alles echt VOL. Men leeft met optimale energie. De positieve kracht uit zich in opwinding, in extase. In blijheid en levensvreugde. De negatieve kracht laat zich zien door geweld, meer alcoholgebruik, hevig bloeden van wonden en waanzin.

 

Veel mensen klagen over minder goede slaap gedurende volle maan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er inderdaad een verband bestaat tussen de maancyclus en het slaapgedrag van mensen. Het duurt langer om in te slapen (gemiddeld 5 mintuen), de diepe slaap duurt 1/3e minder langs en is gemiddeld 20 minuten korter. De slaapkwaliteit is slechter. Je kan dieper dromen en er is meer kans op slaapwandelen. Zeer waarschijnlijk heeft het te maken met de volle maan en het magnetisch veld van de aarde.

 

De maan staat nu in al haar volheid en glorie te schijnen.

Volle maan

 


 

 

Afnemende Maan

De periode van de afnemende maan is een rustperiode. Alles neemt af. Afvallen, het stoppen met roken of een andere verslaving gaat in deze periode gemakkelijker. Je stroomt dan met de afnemende energie mee. Het is de tijd van grote schoonmaak, het opruimen van kwesties die al lang opgelost hadden moeten zijn. Maar het kan ook de tijd van relatieproblemen zijn.

 

Na volle maan neemt de maan al weer spoedig aan de rechterkant af. De linkerkant van de maan blijft zichtbaar en neemt af tot een kleine maansikkel aan de linkerkant. Als de linkerhelft van de maan vol is noemt men dit laatste kwartier.

 Nu kun je van de maan de letter ‘d’ maken. De ‘d’ van dernier = laatste

 

 


 

Nieuwe maan

Nieuwe Maan

De week voor nieuwe maan is een zeer emotionele periode. De mensen zijn snel geïrriteerd. Men heeft allerlei onduidelijke angsten. De meeste verkeersongelukken gebeuren in deze periode. De mensen zijn niet meer zo alert. In (depressieve) gedachten verzonken.

 

Men is zwaarmoedig en/of verdrietig. Ziet het leven niet meer zo zitten. Het sterkst is dit drie dagen voor nieuwe maan. Geen periode om iets nieuws te beginnen. Dit zou dan met vele tegenslagen gepaard kunnen gaan. De donkere energie werkt immers niet mee om het succesvol te maken. Gebruik deze tijd om dingen af te maken, af te ronden.

 

De nieuwe maan-periode is vanaf het moment dat de maan onzichtbaar is tot de maan groeit naar een klein streepje. Deze maansikkel is aan de rechterkant van de maan te zien. Je kunt het onthouden doordat je dan van de maan de letter ‘p’ kunt vormen, de ‘p’ van premier = eerste.

 


 

Wassende maan

Wassende Maan

Deze periode, dit is van Nieuwe Maan tot Volle Maan, staat voor vernieuwing, groei en nieuwe impulsen. Start nu met nieuwe plannen en ondernemingen. Je zult merken dat alles gemakkelijker gaat. Je hebt de energie mee om alles te laten groeien!

 

Het lichaam versterkt zich en is optimaal in vorm. De meeste kinderen worden juist in deze periode geboren.

 

Hier groeit de maan uit van een klein streepje tot volle maan. Eerst wordt de rechterkant helemaal opgevuld. Dit heet eerste kwartier. Vervolgens groeit de maan door tot een grote ronde bol zichtbaar is.

 


Astro

 Op Astro kun je een nauwkeurige analyse ontvangen van jouw (dag) horoscoop, jaarhoroscoop, horoscooptekening etc. E

en deel van de info is gratis, voor zeer uitgebreide analyses dien je te betalen

 

Tip

Ga er eens letten op wat de stand van de maan is. Je kunt je zelf en ook een ander daardoor beter gaan begrijpen. Het komt vaak voor dat je een paar dagen een min-periode hebt. Je zou van alles willen, maar op de een of andere manier lukt het niet. Je hebt het gevoel ziek te gaan worden, kijk dan eens naar de stand van de maan. Heel vaak is het zo dat de maan in de afnemende periode is, de rustfase.

 

Maanfases

 

Vlak voor nieuwe maan kan het zijn dat je je geprikkeld of depressief voelt, alles is je teveel. Je merkt het ook bij de mensen om je heen. In het verkeer gedraagt men zich agressief, in de winkels bij de kassa hebben de mensen geen geduld en kruipen voor. Meer verkeersongelukken dan anders. Er ontstaat eerder een woordenwisseling, de kinderen zijn baldadig, alsof er storm op komst is. De kinderen – ook al waarschuw je hen – gaan hun eigen gang. Het is net of eenieder in zichzelf gekeerd is, in een isolement leeft en zegt: kom niet aan mijn territorium!

 

Terwijl vlak voor volle maan de liefde toeslaat. Men is romantisch, heeft zin om uit te gaan en erop uit te gaan. Een lichte speelse sfeer hangt er. Alles staat in een helder daglicht, men weet wat men wil, is vastbesloten. De kinderen gaan in harmonie met elkaar. Ze zijn dan ook druk, maar anders.